ژاپن، نگران امنیت، در اندیشه تقویت توان بازدارندگی

روزنامه “یومیوری شیمبون” چاپ توکیو نیز گزارش داده است که توکیو در آخرین مراحل مذاکرات با دولت آمریکا بر سر خرید موشک های میان بردی است که از دریا شلیک می شود.

ناظران معتقد هستند که ژاپن در حال تغییر کاملا محسوس در نگرش به دفاع از خود پس از دوران جنگ جهانی دوم است. بر اساس ماده نهم قانون اساسی این کشور که توسط نیروهای اشغالگر آمریکا پس از جنگ جهانی دوم نوشته شده، هرگونه جنگ رد گردیده و این کشور را از توسل به زور برای حل و فصل اختلافات بین المللی منع می کند. از همین رو ارتش ژاپن تنها به نقشی کاملا دفاعی بسنده می کند.  

همچنین در راستای در اختیار داشتن قابلیت حمله به پایگاه دشمن، ژاپن در حال بررسی دستیابی به موشک های دوربرد مانند موشک کروز تاماهاوک توسعه یافته از سوی آمریکاست که قابلیت هدف قرار دادن مناطق ساحلی چین و کره شمالی را دارد.

وزارت دفاع ژاپن  ۱۲ آبان ماه اعلام کرد این کشور تصمیم دارد تا سال ۲۰۳۰ با هدف افزایش بازدارندگی دفاعی برای این کشور موشک های مافوق صوت تولید کند.

پیش تر خبرگزاری کیودو ۱۷ آبان ماه اعلام کرد ژاپن تصمیم دارد موشک های زمین به هوا خود را با هدف رهگیری سلاح های مافوق صوت بازسازی کند.

دولت ژاپن قصد دارد تولید انبوه موشک های هدایت شونده نوع ۰۳ را تا سال مالی ۲۰۲۹ بازسازی کند.  

ژاپن؛ نگران حملات پیش دستانه، در اندیشه اقدامات بازدارنده

بر اساس این گزارش، اگر توافقی در خصوص دستیابی به چنین قابلیتی حاصل شود، الزامات آن در استراتژی امنیت ملی گنجانده خواهد شد.

ژاپن؛ نگران حملات پیش دستانه، در اندیشه اقدامات بازدارنده

سابقه این موضوع به زمان دولت آبه شینزو نخست وزیر سابق و فقید ژاپن برمی گردد. او در سپتامبر سال 2020 گفته بود که با توجه به افزایش تهدیدهای موشکی و هسته ای در منطقه، ژاپن باید با انجام تغییرات اساسی در سیاست دفاعی خود از طریق دستیابی به قابلیت انجام حملات پیشدستانه به دشمن، بتواند از خود در برابر هرگونه حملات آنی دفاع کند.

همچنین دولت ژاپن به عنوان بخشی از تلاش ها برای تقویت توانایی “دفاع هوایی و موشکی جامع” خود به بازسازی رهگیرهای موشکی در استراتژی امنیت ملی می پردازد. تصمیم دارد تا پایان سال جاری میلادی تغییراتی در این خصوص انجام دهد.

اما هزینه‌های دفاعی ژاپن در دهه گذشته تقریبا هر سال شاهد افزایش بوده و فشار برای تامین بودجه نظامی به ویژه پس از حمله روسیه به اوکراین و فشار فزاینده چین بر تایوان افزایش یافته است.


منبع: https://www.irna.ir/news/84940455/%DA%98%D8%A7%D9%BE%D9%86-%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C

براساس این گزارش، حزب حاکم لیبرال دموکرات و کومیتو شریک کوچک این حزب تصمیم دارند مذاکرات رسمی در مورد داشتن توانایی حمله به پایگاه دشمن یا “توانایی ضد حمله” را از اوایل ماه جاری میلادی شروع کند.

این گزارش می افزاید: موشک های مافوق صوت می توانند حداقل ۵ برابر سریعتر از سرعت صوت و در یک مسیر پیچیده پرواز کنند. همچنین رهگیری این سری از موشک ها بسیار دشوار است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری کیودو نیوز، دولت ژاپن قصد دارد جزییات این توانایی را که هدفش افزایش قدرت بازدارندگی این کشور در برابر حملات است، در ابهام نگه دارد تا از فاش شدن اهدافش برای دیگر کشورها جلوگیری کند.

همچنین دولت ژاپن ششم آبان ماه سال جاری  اعلام کرده که با هدف مقابله با آنچه که تهدیدهای منطقه‌ای فزاینده از جمله از سوی کره شمالی خوانده، به دنبال خرید موشک‌های کروز “تاماهاوک” (موشک های مادون صوت) پیشرفته آمریکایی است.

همچنین دولت ژاپن می کوشد روند به روز رسانی سیستم نرم افزاری این موشک ها را تا آوریل (فروردین-اردیبهشت) ۲۰۲۶ میلادی به پایان رساند.

به باور شماری از مقامات امنیتی در ژاپن، این کشور در حال حاضر با ظرفیت فعلی موشک های خود قابلیت رهگیری سلاح های مافوق صوت با سرعتی  تقریبا ۵ برابر سرعت صوت را ندارد.

پیش بینی می شود تصمیم کابینه مبنی بر بررسی سه سند رسمی از جمله استراتژی امنیت ملی تا پایان سال جاری میلادی به اتمام رسد.

به باور کارشناسان، به دنبال آغاز جنگ اوکراین، ژاپن تصمیم گرفته است توانایی های دفاعی خود را ارتقاء دهد.

بر اساس این گزارش، ژاپن در حال برنامه ریزی برای بازسازی موشک های هدایت شونده زمین به هوا است تا بتوانند سلاح های مافوق صوت را که تصور می شود توسط کشورهایی مانند چین و روسیه در دست توسعه است، رهگیری کند …

این روزنامه به نقل از منابع دولتی ناشناس اعلام کرد که شبه جزیره کره در برد پرتاب این موشک ها قرار دارد.