در این شیوه حمل بار؛ فرمانده کشتی میتواند بارنامه صادر نماید. حمل و نقل گروپاژ مقرون به صرفه است و دارای اتلافی وقت نمیباشد. با وجود تمامی مزیت های حمل و نقل دریایی، این روش حمل مانند سایر روش ها دارای معایبی نیز می باشد. زمان حمل کالاها از طریق دریا، به دلیل حوادث طبیعی تاثیرگذار مانند طوفان، شرایط بد آب و هوایی، برنامه ها و زمان حرکت کشتی و مسیری که حامل بار باید طی کند، طولانی تر خواهد بود. این روش بهترین روش به شمار می رود، در صورتی که عجله ای برای جابجایی محموله شرکت ترنس مارت لجستیک در کار نباشد. حمل و جابجایی کالاها در سطح جهانی و بین المللی، از روش های مختلفی مانند حمل و نقل زمینی شامل حمل و نقل جاده ای و حمل و نقلی ریلی و همچنین، حمل و نقل هوایی و حمل و نقل دریایی انجام می گیرد.
- ارائه خدمات لجستیکی، انبارداری و توزیع (Warehousing & Distribution) و خدمات انبارداری در ترمینال بندر عباس جهت دپو کردن کالاها با تجهیزات متنوع و به روز .
- همانطور که در ابتدا مطلب به آن اشاره کردیم، بیش از 90 درصد جابهجایی کالاها در دنیا با استفاده از روش حمل و نقل دریایی صورت میگیرد.
- یعنی از بندر کوچک مبدأ، کالاها را روی کشتیهای متفاوت بارگیری میکنند و در بندر بزرگ دیگری آنها را به کشتی بزرگ باربری منتقل میکنند.
- قیمت رقابتی و پایین، امنیت بالا، حمل و نقل راحت و تحویل بدون تاخیر از مزایایی است که یک شرکت حمل و نقل بین المللی می تواند به مشتریان خود ارایه دهد.
شرکتهای حمل و نقل دریایی از این روش برای حمل بارهای فاسد نشدنی یا فاسدشدنی استفاده میکنند و بارهای فاسدشدنی را در کانتینر یخچالی قرار میدهند. در حمل و نقل دریایی، مسیر و نوع کالا از موارد مهمی به شمار میروند که تعیین میکنند در حمل و نقل از چه نوع کشتی یا شناور استفاده شود. در ادامه به بیان نکات بیشتری در مورد اهمیت، کاربردها و مزایای حمل و نقل دریایی میپردازیم. با توجه به گوناگونی محمولههایی که در روش های حمل و نقل دریایی با کشتی فلهبر قابل حمل هستند، این کشتیها با طراحیهای متنوعی تولید میشوند. کانتینرها از جنسهای بسیار مقاوم ساخته میشوند که ضد ضربه و ضد نفوذ آب است.
پودر برخی از فلزات و سنگها یا خاک میتوانند به صورت حمل فله تا مقصد انتقال یابند. در این روش حمل میتوان محمولههای گوناگون را ترکیب کرد و پس از آن در خطوط جداگانه به مقصد رساند. قابل ذکر است که گفته شود ، ترابری دریایی شامل دو روش ، مستقیم و غیرمستقیم میباشد. ایران ، از طرف شمال و جنوب به کشورهای همسایه از طریق دریا راههای ارتباطی زیادی دارد ، به همین دلیل از نظر جغرافیایی ، برای انتقال بار به صورت بین المللی مناسب است.
انواع بار در حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی انواع و مزایای حمل دریایی بانی راه توس | transemartlogistics
از سوی دیگر، ویژگی های خاص حمل ونقل دریایی نفت و گاز ناظر به معیارهای ایمنی خاص داخلی و بین المللی، اینکوترمز اختصاصی، الزامات سازمان جهانی تجارت و محدودیت های قانونی بین المللی است. سرانجام، این ویژگی ها، به ضرورت استفاده از نیروی انسانی متخصص، هزینه های متفاوت، تسهیلات وارداتی و زیان های خاص ناشی از دریایی بودن حمل ونقل نفت و گاز مربوط می شود. این وجوه ممیزه انتقال دریایی نفت و گاز ایجاب می کند در تنظیم قرارداد، به آن ها توجه ویژه ای شود تا ریسک قراردادی احتمالی تا حد ممکن مدیریت شود. در واقع حمل و نقل کالا از طریق کشتیهای دریایی دارای معایب زیادی نیستند.
مزایای حمل و نقل دریایی
از لنجها در خلیج فارس و دریای عمان استفاده زیادی میشود به همین دلیل ایرانیان با آنها آشنا هستند. از جمله در اقیانوس هند از آنها برای حمل بار و مسافر استفاده میشود. ممکن است از بنادر گوناگونی در مسیر حمل و نقل به عنوان محل ترانشیپ استفاده شود. اما آنچه سبب میشود یک بندر مرکز ترانشیپ نامیده شود، درصد بالای فعالیت ترانشیپ (بیش از 75 درصد) است. در چنین شرایطی باید یک کشور دیگر به عنوان واسطه انتخاب شود و از بنادر آن کشور تخلیه و بارگیری مجدد محموله در یک کشتی دیگر صورت گیرد.