علاوه بر سایز معیارهای موثر بر انتخاب شیر پروانه ای در جدول بالا ذکر شده است. در این مقاله قصد داریم موارد موثر ذکر شده را به تفکیک شرح نماییم. فولادهای ضدزنگ دوپلکس استحکام بیشتر ترکیب فریتی را با چقرمگی چشمگیر آستینیت ترکیب می کنند. نوع سوپر دوپلکس (UNS S32750 and UNS S32760) دارای مقدار کروم و مولیبدن بیشتری هستند تا مقاومت در برابر خوردگی را افزایش دهند. در این مدل شیر یک کنترلر منطقی مثل PLC برنامه ریزی میشود تا سیگنال فرمان باز و بسته کردن شیر را ارسال کند.
- شیرهای پروانه ای چدنی به ویژه برای کاربردهایی که آنها را در معرض آب قرار می دهند مناسب هستند، زیرا از واکنش شیرها به تماس مداوم با سیال جلوگیری می کنند.
- آنها همچنین نسبتا ارزان هستند، که آنها را به یک راه حل مقرون به صرفه در برخی از برنامه ها تبدیل می کند.
- همچنین دیسک شیرهای پروانه ای می تواند با بدنه ی شیر هم مرکز یا غیر هم مرکز باشد و در دسته شیرهای صنعتی قرار می گیرد.
- هر کدام از این شیرهای صنعتی که در این مطلب با آن آشنا شده اید، کاربردهای خاصی دارند و در صنعت خاصی استفاده و نصب می شوند.
- لازم بذکر است قیمت عملگر برقی از حالت اهرمی و گیربکسی بالاتر است.
- شیرها می توانند غیر فلزی یا فلزی باشند و متداول ترین مواد برای شیرها چدن داکتیل یا فولاد کربنی است زیرا به راحتی در دسترس و مقرون به صرفه هستند.
اگرچه وجود عملگر می تواند باعث کم شدن نیروی موردنیاز برای باز و بسته شدن شیر شود اما از طرفی دیگر زمان باز و بسته شدن شیر طولانی تر می شود. در این ولو بیشترین نشتی در زمان فرسودگی از قسمت سیت صورت می گیرد، به همین دلیل تعویض کامل شیر پروانه ای از نظر هزینه مقرون به صرفه نیست. استنلس استیل آلیاژی از آهن است که در حدود 10.5 درصد شامل کروم است. کروم باعث ایجاد لایه ای محافظ از از اکسید کروم بر روی سطح متریال می شود.
نحوه اتصال شیرهای پروانه ای
فلنجهای لوله از طریق پیچ و مهرههای بلندی متصل میشوند که از کل بدنه شیر عبور می کنند. از طریق واشر، حلقههای O و صورت شیر تخت در هر دو طرف شیر انجام میشود. این نوع اتصال برای آببندی در برابر فشارهای دیفرانسیل دو جهته و جلوگیری از برگشت جریان در سیستمهای طراحی شده برای جریان جهانی نظر او اینجاست طراحی شده است. مهمترین کاربرد شیرهای پروانه ای باز و بسته کردن و کنترل جریان سیرویس های متعدد سیالات، به ویژه مایعات غلیظ است. عملکرد سریع و افت فشار پایین از اصلی ترین ویژگی های این شیر است. این نوع شیر تنها در یک ربع چرخش اهرم، از حالت کاملاً بسته به باز و برعکس تغییر پیدا می کند.
آلیاژهای تیتانیوم
گریدهایی که برای تولید بدنه و دیسک این شیر صنعتی با بدنه فولاد کربنی استفاده می شود، LCC (کم کربن) و ASTM A216 WCB هستند. LCC برای سرویس های دما پایین و ASTM A216 WCB برای سرویس های با دمای بالا استفاده می شود. در ادامه شما را با انواع راه های اتصال لوله به این شیرهای صنعتی آشنا می کنیم. باترفلای ولو از اجزا مختلفی مانند بدنه، سیت و دیسک ساخته می شود.
شیر پروانه ای باترفلای ولو چیست؟ قیمت انواع | kasrasaran
این نوع شیرهای پروانه ای معمولاً در کاربردهای فشار بالا استفاده می شوند. شیرهای پروانه ای افست هندسه متفاوتی نسبت به شیرهای دارای موقعیت شفت معمولی دارند. اجزای آب بندی به صورت مخروطی که شکلی قائم الزاویه دارد، ماشین کاری می شوند. این تضمین می کند که نوازش بدون اصطکاک باشد و صندلی دیسک فقط در نقطه نهایی بسته شدن بسته شود. شیرهای پروانه ای افست گرانتر از همتایان متحدالمرکز خود هستند، اما دوام بیشتری دارند و می توانند فشارهای بالاتری را تحمل کنند. آلیاژهای نیکل برای شیرهایی استفاده می شوند که تحت شرایط سرویس بسیار سخت از لحاظ نوع سیال، دما و فشار قرار دارند.